Search

New MNIR | Museum Extension and Insertion CASE STUDY |

Updated: Jul 17, 2018


Client: Martian Republic

Project: Museum Extension

Type: Competition

Size: 40 000 sqm

About:

The New MNIR project was an extension of the 1900 museum. Martian Republic's main challenge was to handle the main functional need of space for exhibit area while saving as much as possible of the interior garden. Their solution was an insertion that seamlessly faded into the old building's garden. They decided to hide the extension by going three levels underground and use a park-like ribbon structure to create 3750 sqm of open-air public space.



Arch-Viz Objectives:

1. Seamless integration of the new extension with the existing building

2. Highlight the extra public space created

3. Emphasize the old construction

4. Green space as a visual key factor

Project Keywords:

Continuity

Transparency

Public space

Cultural hub

Playground

Urban Vegetation

Project Issues:

1. The main challenge was designing a composition that would best illustrate the new and old building integration while focusing on the open public gardens developed in the interior courtyard.

2. The original 3D Model of the construction, received from the competition officials, had a lot of problems and needed excessive optimization.



The project's most important design feature is the natural integration of the new extension with the old building. To showcase the seamless integration we focused on three main aspects: vegetation, space depth perception, and restoration.



Green space was an important project asset. Vegetation was used as an organic crossover between the old building and the new construction. We focused on making the transit between the existing museum, the urban vegetation, and the concrete pavement used in the insertion as natural as possible.







One of the issues we faced, was: how to best illustrate the dynamic of the ascending slopes in the new construction without making the ribbon-like insertion contrast with the old building. For highlighting, the extra open public area as a natural extension of the museum, we used space depth perception techniques.






The project has at its core a massive restoration process. Making sure we provide an authentic representation of a 1900 good restoration was a top priority. Exploring with different textures and light helped us deliver a visualization that matched our client's objective of restoring the building while still keeping some traces of time passage.






Martian Republic needed imagery that helped emphasize how the insertion created a plus functional value beyond the competition requirements of extra exhibit space while delivering a solution that didn't contrast with the existing building. Our proposal included both day and evening light scenarios to envision the project in different time-frames.


#CaseStudy #newMNIR #MuseumExtension #NewBuildingInsertion #SeamlessIntegration #NatureandConcrete #vegetation #concrete #restauration #ArchViz #Render #corona #3dsmax #workflow #ProjectHighlight #MartianRepublic


© 2017 GRAPHROOT. All rights reserved.

GRAPHROOT.